StoryEditor

Podomietkové batérie predstavujú elegantné riešenie pre každú kúpeľňu

06.05.2024, 00:00

V poslednom čase sa podomietkové batérie stávajú stredobodom záujmu pri zariaďovaní kúpeľní. Tento trend odráža hĺbkové premýšľanie o dizajne, praktickosti priestoru a hygienických štandardoch.

Prečo sú podomietkové batérie také populárne?

Najvýraznejšou výhodou podomietkových batérií je úspora miesta. Všetky technické časti sú ukryté v stene, takže na očiach vám ostanú len ovládacie prvky ako je páka či rukoväte a ozdobná krytka. Okrem toho, že v okolí vane a umývadla získate plochu navyše, priestor bude pôsobiť čistejšie a elegantnejšie.

V prípade, že máte k dispozícii malý sprchový kút, inštalácia podomietkovej sprchovej batérie by mala byť na vrchu vášho zoznamu priorít. Každý centimeter má v tomto prípade váhu zlata. Sprchovanie bude oveľa pohodlnejšie, pretože veľká časť batérie sa skryje pod omietku. K batérii si môžete zvoliť hlavovú sprchu, ručnú sprchu alebo aj oboje.

Uľahčite si výber: Kompletné podomietkové sprchové sety predstavujú skutočnú úľavu pre každého, kto nechce strácať čas vyberaním jednotlivých častí sprchy samostatne. V jednom balení dostanete komplet sprchový set aj s vodovodnou batériou.

image
Intercom

Podomietkové vaňové a umývadlové batérie

Diskrétne umiestnenie pod stenu prispieva k modernému vzhľadu a zároveň vám uľahčí pravidelné čistenie. Hoci sa najčastejšie stretávame s podomietkovými vaňovými či sprchovými batériami, nezaostávajú ani podomietkové umývadlové batérie. Práve tento typ čoraz viac naberá na popularite.  

Nadomietkové vodovodné batérie zasahujú do priestoru, kdežto podomietkové ponúkajú praktické využitie. Montáž v stene vám uvoľní miesto na umývadle, čím sa zjednoduší osobná hygiena i údržba samotnej batérie. Keďže je nad umývadlom, zbytočne sa neošpliecha vodou a neusádza sa na nej toľko vodného kameňa. Čistenie tak bude hračka.

image
Intercom

Podomietkovébidetové batérie

Podomietkovébidetové batérie s bidetovou sprškou poskytujú elegantné a funkčné riešenie pre klasické WC misy. Nemusíte teda utekať do obchodu po špeciálny bidet. V porovnaní s klasickými bidetovými batériami sú elegantnejšie, pretože potrubie a armatúry nie sú na očiach. Medzi výhody patrí zlepšenie osobnej hygieny i zdravia a taktiež uľahčenie čistenia WC.  

Nenechajte sa odradiť predsudkami  

Mnoho ľudí sa mylne domnieva, že kameňom úrazu je údržba. Táto obava však vôbec nie je namieste. Stačí odmontovať krytku a bez problémov sa dostanete k podomietkovým dielom.

Pákové versus termostatické batérie

Pri výbere batérie narazíte na dva hlavné typy: pákové a termostatické. A zaraz príde dilema, ktorá možnosť je lepšia.  

Pákové batérie

✅ obľúbená klasika

✅ teplotu si jednoducho nastavíte otočením páky

✅ nižšia obstarávacia cena

❌ vyššie riziko popálenia pri prudkom alebo nechcenom otočení páky

❌ regulácia teploty môže trvať dlhšie, zatiaľ čo voda odteká

image
Intercom
 

Termostatické batérie

✅ komfortnejšia a bezpečnejšia voľba pre deti vďaka poistke proti obareniu

✅ požadovanú teplotu si vopred nastavíte, batéria ju potom automaticky udržiava.

✅ batéria rýchlo reaguje na zmeny tlaku a teploty vody v systéme pre komfortné sprchovanie

✅ ak počas sprchovania dôjde k odstávke studenej vody, poistka automaticky zastaví horúcu vodu

❌ vyššia obstarávacia cena

❌ nutnosť zabezpečiť stabilný prísun teplej vody

❌ menšie kotly alebo prietokové ohrievače nemusia pre kvalitnú prevádzku batérie postačovať.

Novinkou na trhu je séria termostatických sprchových batérií Eridan od značky Aquaristo Style. Keramický prepínač umožňuje komfortné prepínanie režimov: jedným pohybom ruky si môžete zvoliť relaxačný prúd z hlavovej sprchy či ručnej sprchy a užiť si tak masáž unavených svalov po náročnom dni.  

image
Intercom

Potrebujete bližšie poradiť s výberom podomietkovej batérie? Navštívte www.intercom.sk a obráťte sa na profi špecialistov.

menuLevel = 1, menuRoute = pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = pr-clanky, homepage = false
06. máj 2024 12:27