Fínska spoločnosť Swappie, ktorá vykupuje, repasuje a predáva iPhony, na Slovensku uzavrela spoluprácu s Packetou.
StoryEditor

Swappie začalo spolupracovať s Packetou

06.05.2024, 08:37
Autor:
redred

Zákazníci Swappie si tak budú môcť nechať doručiť repasovaný telefón na partnerské výdajné miesta a do Z-BOXov Packety, ktorých je po celom Slovensku aktuálne 2701.

Táto forma doručovania je 8-krát ekologickejšia ako doručenie kuriérom na adresu. Doteraz si slovenskí zákazníci mohli nechať telefón dopraviť domov prostredníctvom DHL kuriéra.

Spoločnosť Swappie sa zameriava predovšetkým na udržateľnosť, minimalizáciu elektroodpadu a na znižovanie uhlíkovej stopy. Tým, že si zákazník kúpi repasovaný telefón namiesto nového, ušetrí celý rad cenných kovov, ktoré každé elektronické zariadenie obsahuje, a taktiež zhruba 82 kg CO2. Toľko uhlíka sa vylúči do atmosféry pri výrobe a počas prvého roka používania nového iPhonu. S ohľadom na ekológiu Swappie otvorilo zvozové miesto v Lipsku, kam sú doručované telefóny zo Slovenska. Odtiaľto sú ďalej dopravené čo najefektívnejšie do továrne v Helsinkách alebo v Talline.

Christoph Lau, manažér Swappie pre strednú a južnú Európu, poukazuje na zdieľané ekologické ciele oboch spoločností: “Počas prvých niekoľkých dní po zavedení možnosti dopravy cez Packetu sme o ňu zaznamenali výrazný záujem. Táto spolupráca nám umožňuje nielen rozšíriť možnosti doručovania pre našich zákazníkov, ale aj posilniť naše ekologické zásady."

Alexander Jančo, Managing Director, Packeta Slovakia zhodnotil novú spoluprácu nasledovne: "Sme nadšení a tešíme sa zo spolupráce so Swappie ako európskou jednotkou v segmente používaných iPhonov. V rámci našej vzájomnej spolupráce verím, že budeme ešte viac uľahčovať kúpu slovenskému zákazníkovi cez našu najväčšiu sieť výdajných miest. Táto forma doručovania je 8-krát ekologickejšia ako doručenie kuriérom na adresu, preto sme radi, že zákazníci Swappie budú mať aj túto možnosť."

 

menuLevel = 2, menuRoute = news/tlacove-spravy, menuAlias = tlacove-spravy, menuRouteLevel0 = news, homepage = false
06. máj 2024 08:38